Slechte adem verhelpen

Een frisse adem, dat willen we allemaal. Maar is uw adem ook fris? De meeste mensen met een slechte adem (ook wel halitose) ruiken het zelf niet. Maar de omgeving merkt het wel. Soms kunt u er zoveel last van hebben, dat het u hindert in uw sociale en intieme contacten. Weten of u een slechte adem heeft? Vraag het aan uw partner, een andere vertrouwde persoon, uw tandarts of mondhygiënist.

Zo ontstaat slechte adem of halitose
Een goede of slechte smaak in de mond zegt niets over een slechte adem. U kunt tijdelijk uit uw mond ruiken, bijvoorbeeld door het eten van gekruid voedsel, drinken van alcohol of roken. Iemand met halitose ruikt altijd uit zijn mond. De oorzaak heeft weinig of niets te maken met wat u eet of drinkt. De belangrijkste boosdoener zijn tand-of tandvleesontstekingen, de aanwezigheid van bacteriën en voedselresten in uw mond. De bacteriën produceren zwavel en dat ruikt onaangenaam.

Doe de mondcheck
Om halitose vast te stellen, is een diagnose van de tandarts of mondhygiënist nodig. Deze vorm van slechte adem komt bij ongeveer een op de zeven mensen voor. Halitose gaat niet vanzelf voorbij en is in de meeste gevallen te verhelpen. Vermoedt u dat u last heeft van halitose? Maak dan een afspraak voor een mondcheck. Wij bekijken de oorzaak van uw slechte adem en adviseren u over een effectieve aanpak. Ga ook voor een blijvend frisse adem.

Hier zijn we ook goed in!

Tanden bleken

Uw tanden bleken een fris, stralend en wit gebit dat wil toch iedereen? Je tandkleur is genetisch bepaald. Door middel van bleken kunt u uw tanden een paar tinten witter maken. Meer lezen?

Gratis mondcheck

Wij vinden een gezonde mond heel belangrijk. Voor nu en later. Daarom checken we graag uw mondgezondheid. Helemaal gratis. In een bezoek van 15 minuten. Meer lezen?

Gewoon gaaf!

In onze praktijk werken we met de Gewoon Gaaf preventiemethode. Deze preventiemethode van het Ivoren Kruis is voor kinderen van 0 tot 18 jaar en hun ouders/verzorgers. Meer lezen?