Droge mond

Iedereen heeft weleens een droge mond, bijvoorbeeld na langdurig spreken of bij stress. Vervelend wordt het als je langer last hebt van onvoldoende speeksel in je mond. Langdurige of blijvende monddroogheid kan slecht zijn voor uw gebit en mondslijmvlies. Een tekort aan speeksel is de oorzaak van een droge mond. De speekselklieren geven bijvoorbeeld onvoldoende speeksel af. Ook kan het speeksel door verdamping uitdrogen bij ademhaling door de mond. Voor kinderen hebben wij een gratis poetsplan dat hierbij kan helpen!

 

Wat zijn de gevolgen van een droge mond voor uw tanden en kiezen?

In een gezonde mond helpt speeksel uw tanden en kiezen te beschermen. Als u onvoldoende speeksel heeft, vormt tandplak zich sneller dan normaal. Hierdoor ontstaan sneller gaatjes in uw tanden en kiezen. Dit gebeurt vooral wanneer u regelmatig voedsel eet of dranken drinkt waar suiker in zit. In een droge mond ontstaat de vorming van tandplak en gaatjes vooral langs de randen van het tandvlees. Hierdoor kan bovendien het tandvlees gaan ontsteken. Uiteindelijk kunnen de tanden en kiezen los gaan zitten. Wij van Kroep Mondzorg helpen om dit te voorkomen. Zonder extra beschermende maatregelen gaan uw tanden en kiezen dus sneller verloren. Om het droge gevoel weg te krijgen, zuigen mensen soms op zure snoepjes. Het zuur in de snoepjes vergroot juist het ontstaan van gaatjes en tanderosie.

Onvoldoende afgifte van speeksel kan ontstaan door:
• Het gebruik van medicijnen
• Ziekten
• Bestraling

Hoe kunt u een droge mond behandelen?

De gevolgen van een droge mond kunt u, afhankelijk van de oorzaak, op verschillende manieren behandelen. Overleg met uw mondhygiëniste welke behandeling voor u het meest geschikt is.

Hier zijn we ook goed in!

Tanden bleken

Uw tanden bleken een fris, stralend en wit gebit dat wil toch iedereen? Je tandkleur is genetisch bepaald. Door middel van bleken kunt u uw tanden een paar tinten witter maken. Meer lezen?

Gratis mondcheck

Wij vinden een gezonde mond heel belangrijk. Voor nu en later. Daarom checken we graag uw mondgezondheid. Helemaal gratis. In een bezoek van 15 minuten. Meer lezen?

Gewoon gaaf!

In onze praktijk werken we met de Gewoon Gaaf preventiemethode. Deze preventiemethode van het Ivoren Kruis is voor kinderen van 0 tot 18 jaar en hun ouders/verzorgers. Meer lezen?