Uw tanden bleken

Een fris, stralend en wit gebit dat wil toch iedereen?
Je tandkleur is genetisch bepaald. Met het ouder worden verandert de kleur van je tanden. Deze verkleuring gaat van binnenuit. Door de kleurstoffen in voedingsmiddelen en dunner wordend glazuur worden tanden ook steeds donkerder van kleur. Door middel van bleken kunt u uw tanden een paar tinten witter maken.Tandenbleken is geen ingrijpende behandeling. Wij werken met de thuisbleekmethode van boutique whitening.
U krijgt een bitje en bleekvloeistof mee en draagt deze thuis en enkele uren per dag/ nacht om uw tanden witter te maken. Uw tanden kunnen door het bleken tijdelijk gevoeliger worden, dit is heel normaal. Niet ieder gebit is geschikt om te bleken. Kronen en vullingen bleken bijvoorbeeld niet mee. 

Tijdens de eerste afspraak beoordelen wij of uw gebit geschikt is om te bleken.
Indien dit zo is maken wij direct een afdruk van uw boven- en onderkaak. Hiervan worden bleekbitjes op maat gemaakt. Deze bitjes passen precies om uw tanden en kiezen heen. Voor cliënten die nieuw zijn in onze praktijk bieden wij een gratis mondcheck aan. Zo weet u gelijk of uw tandvlees gezond is!

Bij de tweede afspraak krijgt u uw bleekbitjes met het startpakket. U krijgt natuurlijk alle uitleg van ons hoe u deze bitjes moet gebruiken. Ook wordt tijdens deze afspraak uw gebit oppervlakkig gereinigd zodat eventuele aanslag van bijvoorbeeld koffie, thee, roken en rode wijn weg is. De bleekbehandeling zal zo meer effect hebben en u begint schoon en fris aan uw bleekbehandeling!


De kosten van de bleekbehandeling zijn 295 euro.

De op maat gemaakte bitjes zijn herbruikbaar zodat bij een eventuele vervolgbehandeling de kosten aanzienlijk lager zullen zijn. Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden de kosten van het bleken niet.

Jarenlange ervaring.

Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u goed adviseren in het bleken van tanden en kiezen. Zo zorgen wij ervoor dat u op een verantwoorde en goede manier deze behandeling uitvoert. Wij bieden in samenwerking met tandarts Rob Kosterman deze behandeling aan binnen onze praktijk.

Veel gestelde vragen over blekenDoor onze jarenlange ervaring kunnen wij u goed adviseren in het bleken van tanden en kiezen. Zo zorgen wij ervoor dat u op een verantwoorde en goede manier, met de juiste producten, deze behandeling uitvoert.Het laten bleken van uw tanden bij een mondhygiëniste (tandarts) is veilig. Bij Kroep Mondzorg werken we met de thuisbleekmethode van Boutique Whitening.

De kleur van uw tanden is specifiek en uniek daarom verschillen de uiteindelijke resultaten. Over het algemeen is het resultaat, en hoe lang dit resultaat blijft, afhankelijk van uw eet- en drinkgewoonten en uw mondhygiëne. Ook een frequent bezoek aan de mondhygiëniste draagt bij aan een langer resultaat.

Tanden bleken is mogelijk voor personen van 18 jaar en ouder, aangezien het gebit volledig volgroeid moet zijn voordat bleekbehandelingen worden uitgevoerd.


Ook als u rookt kunt u uw tanden laten bleken. U moet er wel rekening mee houden dat de kans bestaat dat verkleuring van de tanden weer eerder optreedt als u blijft roken. Bij Kroep Mondzorg adviseren wij u om niet te bleken zolang u rookt. Het effect van het bleken is minimaal door de verkleuring naar aanleiding van het roken.

Verkleuring van tanden ontstaat doordat kleurstoffen uit voedingsstoffen in de tandplak dringen. Dit gebeurt onder andere door het drinken van koffie, thee of rode wijn. Ook roken is een oorzaak van verkleuring. Verkleuring kan ook ontstaan door het dunner worden van het glazuur door bijvoorbeeld slijtage of inwerking van zuren. Uw tanden worden op den duur geler.

Niet voor iedereen is het bleken van het gebit geschikt. In een consult, voorafgaand aan de behandeling, kan de mondhygiëniste u vertellen of uw gebit geschikt is om te bleken. Bij Kroep Mondzorg adviseren wij alleen om te bleken als dit verantwoord is. Wij doen dit bleken op een veilige manier en als uw tanden en tandvlees in gezonde conditie zijn. 

Reinig uw gebit 2x per dag en gebruik ragertjes, stokers of flos. Zorg dus voor een goede mondhygiëne. Ook adviseren wij u om minimaal 2x per jaar op controle te komen bij de mondhygiëniste en uw gebit goed te laten reinigen.


U kunt binnen 2 weken bij ons terecht voor een intakegesprek.

Afhankelijk van uw eet- en drinkgewoonten kunnen uw tanden weer verkleuren. Deze verkleuring is per persoon heel verschillend. Vraag advies aan uw mondhygiëniste over de frequentie / het herhalen van het bleken.


De originele kleur van de brug of een kroon verandert met de behandelingen niet mee. Het materiaal waarvan de vullingen gemaakt zijn kleurt niet mee tijdens de behandeling.

De geopende verpakking met bleekmiddel moet u in de koelkast bewaren.


De dichte verpakking met  bleekmiddel kan 2 jaren buiten de koelkast bewaard worden.