Stress: ongezond voor je mond

Stress heeft een grote impact op de gezondheid in het algemeen en draagt onder andere bij aan hartziekten, obesitas en mentale gezondheidsproblemen als depressie. Daarnaast kan stress een negatief effect hebben op de mondgezondheid en leiden tot een slechte adem, tandvleesaandoeningen en mondzweren. Bij langdurige stress produceert het lichaam andere hoeveelheden speekseleiwitten. Daardoor ontstaat een minder goede afweer in de mond. Tandplak krijgt meer kans en tandbederf treedt eerder op. Tegelijk nemen mensen met veel stress vaak een slechte levensstijl aan. Dan schiet het goed verzorgen van hun gebit erbij in. Goed poetsen en reinigen tussen tanden, kiezen en tandvlees is juist essentieel voor het voorkomen van tandvleesaandoeningen. Pak dus niet alleen de stress aan, maar verzorg ook uw mond extra goed.

Heeft uw vragen over stress en mondgezondheid? Neem dan contact met ons op.

Hier zijn we ook goed in!

Tanden bleken

Uw tanden bleken een fris, stralend en wit gebit dat wil toch iedereen? Je tandkleur is genetisch bepaald. Door middel van bleken kunt u uw tanden een paar tinten witter maken. Meer lezen?

Gratis mondcheck

Wij vinden een gezonde mond heel belangrijk. Voor nu en later. Daarom checken we graag uw mondgezondheid. Helemaal gratis. In een bezoek van 15 minuten. Meer lezen?

Gewoon gaaf!

In onze praktijk werken we met de Gewoon Gaaf preventiemethode. Deze preventiemethode van het Ivoren Kruis is voor kinderen van 0 tot 18 jaar en hun ouders/verzorgers. Meer lezen?