Gewoon Gaaf preventiemethode

Als ouder kunt u samen met uw kind veel doen om gaatjes en andere problemen in de mond te voorkomen. Om hierbij te ondersteunen maken wij gebruik van de preventiemethode Gewoon Gaaf. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat Gewoon Gaaf tot 70% minder gaatjes bij kinderen kan leiden.

Gewoon Gaaf start vanaf de doorbraak van het eerste tandje en loopt door tot 18 jaar. Wij stellen een voor uw kind op dat is afgestemd op het gebit en de leeftijd van uw kind. Hoe goed zorgt de ouder en het kind voor het gebit van het kind? Hoe is het met zijn/haar mondhygiëne? Breken er tanden en kiezen door? Zijn er beginnende gaatjes aanwezig? Op basis van deze inschatting bepaalt de mondhygiëniste hoe vaak ze uw kind terug willen laten komen in de praktijk. Dit om uw kind zo goed mogelijk te begeleiden.

Vaak willen kinderen al op zeer jonge leeftijd zelf poetsen. Dat is prima. Stimuleer dat vooral. Maar kinderen poetsen nog niet altijd overal even goed. Daarom is hulp nodig! Wij raden aan om kinderen tot de leeftijd van 10 jaar tenminste 1 keer per dag na te poetsen. Ook na het 10de jaar is het belangrijk om dit nog te controleren.

De Gewoon Gaaf methode helpt kinderen hun gebit gaaf te houden. Onder begeleiding van de zorgverlener kunnen ouders, samen met hun kind het gebit gaaf en zijn/haar mond gezond te houden.

Gewoon Gaaf!
Doe je mee?