Uw eerste bezoek aan de mondhygiëniste

U heeft een eerste afspraak in onze praktijk. We leggen u graag uit wat u tijdens dit eerste consult kunt verwachten.

 

Kom binnen
Bij binnenkomst wordt u aan de balie ontvangen. Wij nemen dan een aantal gegevens met u door. Brengt u daarvoor ook uw identiteitsbewijs mee? U krijgt van haar een medische vragenlijst die u in de wachtruimte invult.

 

Mogen we u wat vragen over uw gezondheid?
Om u goed te behandelen hebben we informatie nodig over uw gezondheid. Ziekten, afwijkingen, medicijngebruik en leefgewoonten beïnvloeden namelijk uw mondgezondheid. Daarom brengen we vooraf uw medische ‘voorgeschiedenis’ in kaart. Dit noemen we de ook wel een medische anamnese. Met uw antwoorden kunnen we de mogelijke risico’s of beperkingen van een behandeling vaststellen en eventueel voorzorgsmaatregelen nemen. Het is dus belangrijk dat u de vragenlijst zorgvuldig invult en wijzigingen op tijd doorgeeft. Vult u de vragenlijst niet in, dan ontstaat een medisch risico. Wij nemen u in dat geval niet aan als cliënt, omdat wij u niet de juiste zorg kunnen bieden.

 

Een vertrouwd gevoel
De mondhygiëniste haalt u op en neemt u mee naar een van onze behandelkamers. Misschien leuk om te weten: wij kozen voor een gezellige inrichting en een frisse uitstraling. We houden van een prettige omgeving, waarin wij fijn werken en u zich snel op uw gemak voelt.

 

Uw mond wordt bekeken
De mondhygiëniste neemt met u de vragenlijst door en vraagt algemene informatie over uw mondgezondheid. Samen bespreken we uw eventuele klachten. Vervolgens bekijken we uw mondgezondheid. We doen metingen en bepalen hoe stevig het tandvlees om uw tanden en kiezen sluit. Natuurlijk leggen we u telkens uit wat we doen en laten we u zien wat wij in uw mond opmerken.

 

Behandelplan en begroting krijgt u mee
Tijdens uw bezoek stelt de mondhygiëniste direct een behandelplan op en geeft u een begroting. We geven u ook direct tips en instructies om uw mondgezondheid te verbeteren. En u heeft alle tijd om ons vragen te stellen. Aansluitend plannen we samen uw vervolgafspraken in.

Achteraf iets niet duidelijk? Bel ons (053) 432 1965


Privacy: we gaan zorgvuldig om met uw gegevens
De gegevens die u via de medische vragenlijst geeft, vallen onder het medisch beroepsgeheim. U kunt erop vertrouwen dat wij zorgvuldig omgaan met uw gegevens. En ons houden aan alle wetgeving rondom privacy en persoonsregistratie.

Maak alvast kennis met onze medewerkers.

Hier zijn we ook goed in!

Tanden bleken

Uw tanden bleken een fris, stralend en wit gebit dat wil toch iedereen? Je tandkleur is genetisch bepaald. Door middel van bleken kunt u uw tanden een paar tinten witter maken. Meer lezen?

Gratis mondcheck

Wij vinden een gezonde mond heel belangrijk. Voor nu en later. Daarom checken we graag uw mondgezondheid. Helemaal gratis. In een bezoek van 15 minuten. Meer lezen?

Gewoon gaaf!

In onze praktijk werken we met de Gewoon Gaaf preventiemethode. Deze preventiemethode van het Ivoren Kruis is voor kinderen van 0 tot 18 jaar en hun ouders/verzorgers. Meer lezen?