Uw mond gezond houden

Durft u vrijuit te praten en te lachen?

Of houdt u uw mond liever gesloten? Onze mond is een belangrijk deel van ons gezicht en valt direct op. Wanneer u praat en lacht wilt u zich geen zorgen maken over een slechte adem of aanslag op uw tanden. U wilt breeduit kunnen lachen en u zeker voelen. Bovendien is een gezonde mond heel belangrijk voor het behoud van uw tanden en kiezen. Ontstoken tandvlees kan, zonder dat u het merkt, leiden tot onherstelbare schade aan uw gebit en zelfs tot het verlies van tanden en kiezen.

 

Mondgezondheid verbonden met algemene gezondheid
Wist u dat er een verband bestaat tussen mondgezondheid en algemene gezondheid? Recente onderzoeken tonen steeds vaker een relatie aan tussen mondgezondheid en luchtweginfecties, hart- en vaatziekten, diabetes, reuma en vroeggeboorten.

 

Samen houden we uw mond gezond
De mondhygiëniste helpt u, samen met de tandarts, uw mond gezond houden. Maar een gezonde mond begint natuurlijk bij uzelf. Hoe verzorgt u uw gebit? Wat zijn uw eet- en drinkgewoontes? Rookt u? Of gebruikt u misschien medicijnen? Dat is allemaal van invloed op uw mondgezondheid. Wij vertellen u graag wat u zelf kunt doen om uw stralende lach te houden. En leggen u uit hoe een tandvleesontsteking ontstaat en waaruit onze behandeling bestaat.

Lees verder over mondgezondheid:

Fris mondgevoel


Gladde tanden voor een fris mondgevoel
Houdt u ook zo van een fris mondgevoel? Voelen uw tanden nu een beetje ruw? Misschien heeft u wel last van tandsteen. Wanneer u tandplak niet goed wegpoetst, verkalkt het. Deze verharding noemen we tandsteen. Helaas kunt u tandsteen niet meer wegpoetsen. Met speciale apparatuur verwijdert de mondhygiëniste uw tandsteen. Daarna polijsten we uw tanden en kiezen en poetsen de aanslag van uw tanden. Uw gebit voelt weer schoon en fris. En de kans op een tandvleesontsteking is een stuk kleiner.

Hier zijn we ook goed in!

Tanden bleken

Uw tanden bleken een fris, stralend en wit gebit dat wil toch iedereen? Je tandkleur is genetisch bepaald. Door middel van bleken kunt u uw tanden een paar tinten witter maken. Meer lezen?

Gratis mondcheck

Wij vinden een gezonde mond heel belangrijk. Voor nu en later. Daarom checken we graag uw mondgezondheid. Helemaal gratis. In een bezoek van 15 minuten. Meer lezen?

Gewoon gaaf!

In onze praktijk werken we met de Gewoon Gaaf preventiemethode. Deze preventiemethode van het Ivoren Kruis is voor kinderen van 0 tot 18 jaar en hun ouders/verzorgers. Meer lezen?