Kind-en-spiegel_Kroep_Mondzorg-69

Dit is gewoon gaaf

Samenwerken voor een gezond gebit bij kinderen!

 

Als ouder speel je een cruciale rol bij het voorkomen van tandproblemen en gaatjes bij jouw kind. Om hierbij te ondersteunen maakt onze praktijk gebruik van preventiemethode ‘Gewoon Gaaf’, die wetenschappelijk is onderbouwd en tot wel 70% minder gaatjes bij kinderen kan opleveren.

Wat houdt Gewoon Gaaf in?

 

Gewoon Gaaf begint vanaf de doorbraak van het eerste tandje en begeleidt jouw kind tot 18 jaar. We stellen een persoonlijk behandelplan op, afgestemd op het gebit en de leeftijd van jouw kind. Onze mondhygiëniste beoordeelt zorgvuldig de mondhygiëne, groei van tanden en kiezen, en identificeert eventuele beginnende gaatjes. Op basis hiervan bepalen we hoe vaak jouw kind onze praktijk moet bezoeken, om optimale begeleiding te bieden.

De rol van ouders en kinderen

 

Kinderen willen vaak zelf al op jonge leeftijd poetsen, wat we aanmoedigen. Omdat ze nog niet overal even goed poetsen, is ouderlijke hulp cruciaal. We adviseren ouders om tot 10 jaar tenminste 1 keer per dag na te poetsen. Zelfs na het 10de jaar is het belangrijk om hun poetsgewoonten te controleren.

 

Gewoon Gaaf in de praktijk

 

De Gewoon Gaaf methode helpt kinderen hun gebit gezond te houden. Onder begeleiding van onze zorgverleners kunnen ouders, samen met hun kind, de weg inslaan naar een gaaf gebit en een gezonde mond. Doe mee met Gewoon Gaaf en investeer in de mondgezondheid van jouw kind!